Antonio Šelendić

OBORITA RIBA U ŠKROVADIDSC_6503

Sastojci:

2 kg oborite ribe (orada, škarpina, lubin, zubatac….)
2 kg krumpira
1 kg luka
4 srednje velike rajčice
4 mrkve
1 zelena ili crvena paprika
5 češnja češnjaka
3-4 lovorova lista i malo ružmarina
sol, papar
200 ml kvalitetnog bijelog vina
200 ml prošeka
100 ml bijelog Porta
500 ml maslinova ulja

Povrće operite i narežite na tanke okrugle ploške. U škrovadu posložite krumpir i ostalo narezano povrće. Posolite, popaprite, dodajte češnjak, lovorov list i ružmarin, zalijte maslinovim uljem. Preko povrća složite posoljenu i po sredini leđa razrezanu ribu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko sat vremena.

Potkraj pečenja ulijte bijelo vino i prošek, a na kraju ribu zalijte bijelim Portom.

Oboritu ribu u škrovadi poslužite sa zelenom salatom ili salatom od rikule.