Goran Albini Kamanjo

HOBOTNICA I LIGNJA ISPOD PEKE1O192298

Sastojci:

3, 5 kg hobotnice
1,5 kg   liganja
1, 3 l domaćeg ulja
2 svježe rajčice
1 svježa paprika
2 glavice crvenog luka (kapule)
6 češnja češnjaka
sol, papar

Hobotnicu i lignje obrišite u čistu krpu. Posložite ih na platu peke, malo
posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem. Dodajte opranu i očišćenu papriku, rajčice, crveni luk, češnjak te očišćeni i posoljeni krumpir. Pokrijte pekom i pecite 1 h i 20 min.

Hobotnicu i lignje pod pekom poslužite s salatom od rikule.

Ovo jelo možete pripremiti i u pećnici, u protvanu s poklopcem ili u limu za pečenje kojeg ste jednostavno pokrili aluminijskom folijom. Potkraj pečenja, poklopac skinite zalijte bijelim vinom i još kratako pecite otklopljeno.