Tomislav Špiček

KUTJEVAČKI SRNEĆI MEDALJONI1O013677

Sastojci:

2 kg srneće pisanice
120 g brašna
2 žlice brašna
2 žlice estragona
250 ml crnog vina
250 ml kiselog vrhnja
750 ml temeljca
vezica peršina
250 g grožđa
250 ml bijelog vina
2 limuna
1,5 žlica cimeta
sol, papar, ulje
kruh za posluživanje

Srneće meso oblikujte u medaljone, posolite, popaprite, premažite estragonom, pa uvaljajte u brašno. Pripremljene medaljone popecite s obje strane na zagrijanom ulju, a zatim lagano podlijevajući temeljcem i crnim vinom nastavite pirjati na laganoj vatri.

Grožđe prokuhajte u bijelom vinu kojem se dodaju kriške limuna i cimet. Medaljone izvadite, pa u umak umiješajte vrhnje i nasjeckani peršin te kratko prokuhajte. U umak u kojem se pirjala srnetina umiješati vrhnje i sjeckani peršin. Umak poslužiti uz medaljone u zasebnoj zdjeli.

Srneće medaljone posložitena kriške prženog kruha i pospite grožđem. Umak ulijte u zdjelicu za umak i poslužite uz srneće medaljone.