Bistro Deno

U blizini križanja Ljubljanske avenije i ulice Dragutina Golika (Drvinje), u Maceljskoj ulici 21 nalazi se bistro DENO, obiteljski ugostiteljski obrt s dugom tradicijom.

U mirnom okružju i ugodnoj atmosferi restorana imate priliku uživati u specijalitetima okruženi obitelji ili prijateljima.

Bistro DENO organizira i svečane ili poslovne ručkove i večere do 70 osoba, a dočekat će vas pristupačno i ljubazno osoblje.

Pored standardnih jela možete probati i jela s roštilja na drveni ugljen, jela s ražnja i ispod peke.

Organizira i catering na vama dragom mjestu (kuća, vikendica, firma pa i livada)

Plućica na kiseloplucica

Sastojci:

janjeća ili teleća plućica
crveni luk
krumpir
ulje ili mast
crvena slatka paprika
goveđi temeljac
brašno
lovorov list
češnjak
ocat
sol, papar

Priprema:

Plućica skuhati u slanoj vodi. Kad se ohlade narezati ih na rezance. Na masnoći prepržiti sitno sjeckani luk. Kad se zažuti dodati plućica i još malo popržiti. Potom se doda slatka paprika, brašno i sitno kosani češnjak te sve skupa još malo poprži. Krumpir se nareže na kockice i doda u masu, podlije se temeljcem i kuha dok plućica i krumpir ne smekšaju. Na kraju se doda lovorov list te ocat, začini i ljutina po ukusu.

Bistro Deno, vl. Denis Mohenski
Maceljska 21, Zagreb, tel. +385 (0)1 301-6023
www.bistro-deno.hr