Bistro Mitnica

Mitnica je jedan od dva restorana Labus, u zagrebačkim krugovima vrlo cijenjenima po, u prvom redu, izvanredno pripremljenim jelima s roštilja. Mitnica se nalazi na Črnomercu uz sam potok, i “mlađi je brat“ restorana MZ na Ravnicama. Ponuda i kvaliteta identični su u oba – dobra i odlična.

Ambijent Mitnice je priča za sebe. Vrlo jednostavan i skroman, gotovo izumrla vrsta, prema kojoj ponekad osjećamo neku posebnu vrstu poštovanja – stolovi, stolnjaci, tanjuri, šank, rasvjeta, ventilacija – ništa posebno, štoviše, vrlo su „jednostavni“ i lišeni estetike. Ipak, atmosfera je uvijek ugodna, i, reklo bi se „kao kod kuće“. Tamo ćete sresti slučajne prolaznike, poslovne ljude, starosjedioce, putnike namjernike – a svi izgledaju podjednako zadovoljno i opušteno.

U potrazi za obrokom koji će nas istovremeno osvježiti i utažiti malu glad zaustavite se kod čuvene šopske salate. Povrće je uvjek svježe, a na siru se nipošto ne štedi. Probajte čuvene mazalice, pljeskavice u kajmaku, čevapćiće, vješalicu, piletinu… klasične verzije jela s roštilja. Meso je uvijek svježe pripremljeno i vrhunski spravljeno.

Bistro Mitnica
Črnomerec 37, Zagreb, tel. +385 (0)1 3778-643
www.mitnica.hr