Restoran Gračanka Kamanjo

Pod obroncima Zagrebačke gore u ugodnom okruženju, s velikim privatnim parkingom od 1965. godine, smješten je restoran Gračanka.

Restoran Gračanka – Kamanjo nudi na izbor niz tradicionalnih i domaćih jela kontinentalne i mediteranske kuhinje po originalnim receptima vrhunskog kulinarskog majstora i vlasnika restorana Gorana Albinija – Kamanja. Specijaliteti kuće su rozbif na rikuli, teleće pečenje i svakodnevno svježi morski plodovi.

Topli i besprijekorno uređeni interijer, ljubazno i uslužno osoblje, vrhunska ponuda jela, domaćih rakija, kvalitetnih i vrhunskih domaćih i stranih vina, razlog su brojnih preporuka gostiju Gračanke.

Teleća koljenica ispod pekekoljenica

sastojci:

teleća zadnja koljenica
krumpir
mrkva
crveni luk
poriluk
češnjak
paprika
šampinjoni
mediteranski začini
maslinovo ulje
bijelo vino

priprema:

Teleću koljenicu našpikujemo češnjakom, dobro nasolimo i stavimo u posudu za pečenje. Oko koljenice posložimo povrće, krumpir, 2 mrkve, 2 glavice crvenog luka, 1 poriluk, 2-3 češnja češnjaka, 1 papriku prerezanu na pola, 5-6 šampinjona. Sve skupa začinimo mediteranskim otočkim travama, vrisak, mažuran, ruzmarin te zalijemo maslinovim uljem i bijelim vinom. Posudu poklopimo i stavimo peči pod peku ili u pečnicu. Nakon otprilike sat i 15 minuta provjerimo da li je meso pečeno. Kad je gotovo pustimo da se ohladi oko 5 minuta prije posluživanja.

Restoran Gračanka – Kamanjo, vl. Goran Albini – Kamanjo
Gračanska cesta 48, Zagreb, tel. +385 (0)1 4617-555, gsm. +385 (0)91 5019-411
www.facebook.com/Restoran-Gračanka-Kamanjo