Restoran Marijino zvono

Restoran Marijino zvono je jedinstveno mjesto za odmor od svakodnevnice, poslovni ili obiteljski ručak, proslavu ili samo ugodno druženje, sa raznovrsnom ponudom jela i vina, ugodnim ozračjem, domaćinskom gostoljubivom atmosferom i nadasve uslužnim osobljem.

Uz obilje raznovrsne hrane restoran Marijino zvono je pravo mjesto za prezentaciju svih regija hrvatske kuhinje, od Slavonije, Prigorja, Zagorja, Istre, Dalmacije pa do Hercegovine. U ugodnom ambijentu te uz vrhunsku poslugu iskušajte specijalitete restorana Marijino Zvono.

U ponudi prevladavaju vrhunska vina iz kutjevačkog podneblja, crna buteljirana vina s Pelješca i Hvara, a također držimo i vino kuće Marijino zvono – graševina iz daruvarskog vinogorja.

Naše stalno nastojanje da učinimo gostima boravak u restoranu što ugodnijim je nagrađeno brojnim zahvalnicama, poveljama i priznanjima. Moji me gosti slijede preko 30 godina, otkako sam se počela baviti ugostiteljstvom. Riječi su gospođe Marije Bagić – i ima li bolje preporuke za neki lokal?

Složenacslozenac

sastojci:

60 dkg juneće plećke
1 par češnjovki
20 dkg šampinjona
2 mrkve
2 korabe
3 glavice crvenog luka
zelje
kelj
krumpir
1 dcl maslinovog ulja
4 dcl bijelog vina
1 dcl ukuhane rajčice
goveđi temeljac
peršin
bosiljak
majčina dušica
mljevena crvena paprika
sol, papar

priprema:

Meso i povrće se nareže na podjednake komade. U veći lonac slaže se red mesa, red povrća dok se svi sastojci ne potroše. Dodaju se začini i podlije se temeljcem, vinom, ukuhanom rajčicom i maslinovim uljem. Lonac se ztvori folijom i kuha se na laganoj vatri barem 2 sata. Ne stavlja se zaprška pa je jelo vrlo lagano.

Restoran Marijino zvono, vl. Marija Bagić
Prudi 27, Zagreb, tel. +385 (0)1 619-5005, fax. +385 (0)1 619-4478
www.marijino-zvono.hr