Restoran Sorgo

Restoran Sorgo

Više od 25 godina Restoran Sorgo se nalazi u središtu Stona. Posjećuju ga gosti iz cijelog svijeta pa tako i iz dalekog Japana, Koreje ili Tajlanda među kojima se posebno ističu poznate osobe iz domena politike, estrade i različitih medija. Dolaze na preporuku dosadašnjih gostiju koje su privukli naši specijaliteti: Crni rižot od sipe, kamenica, razne vrsti školjki i oborita riba. U ponudi je također pizza, roštilj i jela po narudžbi.

Ston je srednjovjekovni grad čija povijest seže u rano 14 stoljeće. Njegova povijesna vrijednost kao grada soli potvrđuje se do današnjih dana, jer solana je i dalje u pogonu. Sol se proizvodi na prirodan način koji se nije mijenjao od antičkih vremena. Proizvodnja soli postala je tradicija. Grad Ston ima druge po veličini zidine na svijetu i najstariju solanu u Europi.

Bogatstvo čistoće prirode potvrđuje Malostonski zaljev, poznat po uzgoju školjaka, kamenica i mušula (dagnji), koje su od rimskog doba pronijele slavu ovoga kraja.

Apartmani Sorgo

Osim restorana u ponudi je smještaj u apartmanima koji se nalaze u predjelu Solitudo na Lapadu u Dubrovniku. Komforni apartmani s terasom potpuno su opremljeni besplatnim bežičnim pristupom internetu, kabelskom / satelitskom televizijom i privatnim parkingom. Ispred apartmana nalazi se autobusna stanica, a možete lako doći do starog grada Dubrovnika koji je udaljen 4 km. Nasuprot apartmanima nalazi se supermarket, a u blizini dječje igralište. Caffe bar udaljen je 50m, a restoran Orsan s malom marinom oko 2 minute hoda. U blizini su lijepe staze za šetnju uz more, a do plaže Copacabana samo je 10 minuta hoda. Apartmani Sorgo mogu vam ponuditi sve što vam je potrebno za nezaboravan ljetni odmor.

Brodet od jegulja i žabaza-dalmatina-51e194ad25ce47dc57888d91fad832d1_view_l

sastojci:

1 kg jegulja
18 žaba
maslinovo ulje
crveni luk
češnjak
3-4 rajčice
pire od rajčice
ljuta paprika
bijelo vino
lovor
sol, papar

priprema:

Na maslinovom ulju prepržiti crveni luk izrezan na sitne kockice dok ne dobije zlatnožutu boju. Doda se sitno kosani češnjak i sve se još malo poprži. Podlije se s malo vode dodaju rajčice isjeckane na sitno te još pirea od rajčice i sve skupa se malo prokuha. Dodaju se ljute paprike, lovorov list, sol, papar i podlije bijelim vinom i dalje se kuha dok se malo zgusne. Tada se dodaju jegulje izrezane na kolutove i lagano se kuha uz povremeno protresanje. Nikako se ne smije miješati da se jegulje na raspadnu. Nakon oko 30 minuta dodaju se po vrhu žablji kraci, peršinov list i još malo vina te se još kuha 10-ak minuta. Na kraju se zalije po vrhu s još malo maslinovog ulja. Poslužiti uz palentu.

Restoran Sorgo, vl. Ante Mlinarić
Jurja Dalmatinca 8, Ston, tel. +385 (0)20 754-666, mob. +385 (0)99 4754-666
www.restoran-sorgo.comwww.facebook.com/restoransorgoston/