Restoran Stari Puntijar

Ljubav prema ugostiteljstvu, gastronomiji i tradiciji već se 175 godina njeguje u obitelji Puntijar. Kroz pripremu tradicionalnih hrvatskih jela, obitelj Puntijar generacijama je bila posvećena promicanju zagrebačke tradicije i kulture. Godine 1920. g. Gjuro Puntijar gradi obiteljsku kuću na Gračanskoj cesti, gdje je 1987. otvoren restoran “Stari Puntijar”. Od srpnja prošle godine na spomentoj adresi, samo par koraka od našeg restorana Stari Puntijar, sada se nalazi i obteljski hotel – Hotel Puntijar.

Hotel Puntijar nudi svojim gostima 34 unikatno uređene prostrane sobe, uključujući dva Junior apartmana i jedan Kraljevski apartman, kavanu te kongresnu dvoranu za 60 osoba. Iako je zagrada Hotela potpuno nova, interijer odražava razna umjetnička i povijesna razdoblja Zagreba i Hrvatske. Više od 700 umjetničkih slika, fotografija i orginalnih novinskih članaka na zidovima hotela svakog gosta uvode u povijesnu priču Hrvatske, Zagreba i obitelji Puntijar. Doživljaj povijesti ne bi bio potpun bez okusa tradicije. Muzej gastronomije i specijaliteti pripremani po orginalnim recepturama starih kuharica u našem restoranu Stari Puntijar, svakog ljubitelja gastronomije odvest će na putovanje kroz povijest hrvatske nacionalne kuhinje.

Jelenji medaljoni u višnjamaMedaljoni

sastojci:

1 kg jelenjih medaljona
sol
papar
ruzmarin
muškatni oraščić
mažuran
0,2 l soka od višnje
0,02 l crnog vina
temeljac
0,2 kg kompota od višnje
krumpirovo tijesto
pekmez od višnje i brusnice

priprema:

Medaljone prepržimo, zalijemo temeljcem, dodamo začine, crno vino, sok od višnje i kompot te prokuhamo da umak zgusne. Krumpirovo tijesto razvaljamo i premažemo pekmezom od višnje i brusnice, zarolamo te kuhamo u slanoj vodi. Kuhanu roladu narežemo na deblje šnite i posložimo na tanjur s medaljonima i umakom.

Restoran Stari Puntijar, vl. Zlatko Puntijar
Gračanska cesta 65, Zagreb, tel. +385 (0)1 6457-900, gsm. +385 (0)98 9250-843
www.hotelpuntijar.com