Restoran Zlatne gorice

Izletište Zlatne gorice osim što je smješteno na prekrasnom imanju okruženom vinogradima nudi kompletnu gastronomsku idilu zbog koje se svaki gost koji je jedanput iskusio čari Zlatnih gorica rado vraća na provjereno mjesto.

Ljepota prirode, čisti zrak i prekrasan pogled na Varaždin su jedan od razloga zašto gosti Zlatne gorice prepoznaju kao mjesto gdje njihovo vrijeme vrijedi puno više. Samo par minuta vožnje od Varaždina i već su se odmaknuli od ubrzane zbilje, gustog prometa i svakodnevnih briga. Uz pozdravne riječi tu će vas dočekati domaćin koji će vam uz nezaobilazno piće dobrodošlice vrlo rado predstaviti kompletnu ponudu Zlatnih gorica.

U četiri salona, u kojima se osjećate kao da ste u nekom drugom vremenu, uživajte u zavičajnim jelima varaždinskog kraja. Uz domaći kuruzni kruh, meso na brajdama, puricu z mlincima, pohane žablje tacice i kajkakva dnevna iznenađenja sjetit ćete se kako su to nekad kuhale naše bake.

Uz vilu je i sanjkalište, uz vinograd vinski put, obiteljski zabavni park, a podrum otkriva sve ljepote uživanja u domaćem vinu. Pogledom na sve strane svijeta s terase pratite kako život oko vas juri, a vi ste vrijeme zaustavili u tradiciji i kvaliteti…

Biftek na husarski s domaćim noklecimaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

Teleći ili juneći biftek
Domaća šunka ili špek
Crveni luk
Krušne mrvice

Domaća šunka ili špek nareže se na tanke šnite. Biftek u komadu omota se cijelom duljinom šnitama šunke ili špeka. Tako pripremljeni biftek ispeče se do osrednje pečenosti “medium rare”. Sok od pečenja koristi se za izradu umaka s dodatkom preprženog crvenog luka i krušnih mrvica.

Pečeni biftek izreže se na prst debele komade te se poslužuje uz domaće noklece preliveno umakom te ukrašeno cherry rajčicama i vlascem.

Restaurant Zlatne gorice, vl. Dražen Jambriško
Banjščina 104, Varaždin Breg, Turčin, tel. +385 (0)42 666-054
www.zlatne-gorice.eu