9. festival Samoborske kotlovine

Vikend 20. i 21. listopada 2018. posvećen je Samoborskoj kotlovini, a 9. festival ovog samoborskog specijaliteta održava se u Kleščićevoj ulici.

Osnovni cilj ovog gastro programa, koji je neizostavan dio proslave Dana grada, je očuvanje tradicije pripreme jela koje predstavlja gastro turističku atrakciju Samobora te vraćanje samoborske kotlovine na jelovnike domaćinstava i restorana.

Samoborsku su kotlovinu pripremali i nudili na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavilo se 30-ak ekipa koje su sudjelovale u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobili nagrade. O najboljima je odlučivao stručni žiri u sastavu: Milinko Perković, Roman Zakšek i Krunoslav Znika.

Prvo mjesto pripalo je Mjesnom odboru Dubrava Samoborska, drugo je bilo Kladje, a treće je mjesto zauzeo Farkaševac.

U nastavku Festivala Samoborske kotlovine u nedjelju kuharski pribor u ruke su uzeti članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Organizator Sajma je Grad Samobor a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

Galeriju slika poslao nam je suradnik Vina IN