Naši glazbeni prijatelji slave 50 godina umjetničkog djelovanja

greatest hits crveni koraljiPovodom 50 godina Crvenih koralja i glazbenog djelovanja Borisa Babarovića Barbe Croatia records izdala je CD Crveni koralji – Greatest Hits koji je predstavljen, najprije u Caffe baru Nova ploča te potom koncertom u Cadillac Clubu.

Povodom predstavljanja poznati novinar Vojo Šiljak obratio se prisutnima:

“Crveni koralji su simbol materinstva. Štite trudnice, plod u maternici i njegov zdravi razvoj. Crvena boja ljubavi utječe emotivno na dijete i poslije poroda, te ga prati cijeli njegov život.

Crveni koralji: pomažu kod liječenja anemije i bolesti krvotoka, pomažu kod neplodnosti, olakšavaju menstrualne tegobe, ublažuju bolove kod poroda, djeluju kao afrodizijak, potiču izgradnju mišića, pomažu kod probavnih i želučanih tegoba, liječe i obnavljaju jetru, ublažavaju kašalj, pomažu kod hemeroida, smanjuju razdražljivost i depresiju, čiste bubrege i mjehur, jačaju živčani sustav…

I što je najglavnije: Simboliziraju ljubav, odanost i vjernost.

Još u prvom razredu
ja sam napisao
tebi u spomenar
na prvi list

Ruže su crvene
tajne su skrivene
slatka je muzika
al’ nije kao ti

Crveni koralji su dio moje čagerske mladosti, kada su bili Šedousi i Klif Ričardsi, a onda ih znam iz radijskog života sedamdesetih godina i nešto poslije, jer sam realizirao neke emisije u kojima su gostovali Barba i ovi dječaci…

Radostan sam Crveni đavoli što još uvijek postojite i što vam je Croatia records odala ovo priznanje.

Ukratko: mnogo značite za moj život, drvosječe!”

 

Vladimir Kočiš Zec – dugogodišnji član jednog od najpopularnijih zabavnih sastava na ovim prostorima, Novih fosila, ali i poznati kantautor, održat će 6. studenog 2018. svoj treći solistički koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tim koncertom obilježit će dvostruki jubilej – 50 godina uspješne glazbene i umjetničke karijere i 70 godina života.

“Ljubav prema glazbi bila je ta koja je prevagnula i 50 godina kontinuirano stvaram glazbu i živim od nje. Ovo je sad idealna prilika da obilježim taj jubilej. Pokojni Arsen Dedić jednom je rekao: „Kada ti počnu nešto posebno dodjeljivati i počneš slaviti neke jubileje, onda si pri kraju“. Međutim, ja ne mislim da sam pri kraju pa ću ovaj jubilej obilježiti jednim koncertom kojim bih se htio predstaviti kao Vladimir Kočiš bez “stigme” koja se zove Novi fosili. Naime, ljudi me nekako vežu uz to veliko ime. Iako mi je to, naravno, čast, ali to nekako umanjuje sve ono što ja jesam, kao autor, kao kantautor i kao aranžer.” – izjavio je tom prigodom Vladimir Kočiš Zec novinaru Večernjeg lista.

Zec je posjetio udrugu Atelje okusa i pozirao s našim članom, poznatim fotoreporterom i umjetničkim fotografom, Markom Čolićem s pločom Novih fosila, za čiji omot je Marko snimio fotografiju.