Kalelarga u novom ruhu

Brojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je imao janječe specijalitete, a novi vlasnik Željko Čiček poznat po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, po današnjem slowfoodu Walking wok na Jordanovcu 1. i tijekom ljeta u Novalji na Pagu po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, sada nastoji odjenuti Kalelargu u novo gastro ruho.

Glavni chef restorana je Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Za ovu prigodu, sa svojom kuharskom ekipom, pripremio je Platu Kalelarga, Salatu od hobotnice, Punjeni lungić, Gurmansku pljeskavicu, Panirani file jadranskog inćuna i File divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila vina Jakovac: Chardonnay 2017, Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015.

U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodečih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr

Priredio: Tomislav Radić