Ivica Fajt

File bakalara u košuljici od pistacija1O197298

Potrebne namirnice:

-svježi file bakalara-0,8kg
-ukuhane cijele rajčice(pelati)-0,6kg
-češnjak-0,04kg
-peršin list-0,0002kg
-cous-cous-0,12kg
-svježi špinat-0,12kg
-ružmarin-0,03kg
-maslinovo ulje-0,2l
-očišćene i mljevene pistacije-0,08kg
-riblji temeljac-0,4l

Prigotavljanje:

Filee bakalara posoliti i uvaljati u mljevene pistacije da se što više pistacija uhvati za file,na zagrijanu tavu doliti maslinovo ulje te filee lagano ispeći da ostanu mekani i sočni.

U drugoj zagrijanoj tavi na maslinovom ulju prepržiti na listiće rezani češnjak i svježi ružmarin kako bi pustio svoju aromu i miris, na to dodati cijele ukuhane rajčice da se preprže što je jako važno za okus jela. Kad se rajčice preprže dodati listove špinata i lagano ih sotirati samo da uvenu, začiniti ih i dodati malo soka od rajčica da se dobije umak.

U ribljem temeljcu prigotoviti cous-cous, dodati mu svježe kosani peršin. Na tanjur složiti rajčice na koje se posluži cous-cous te na sve zajedno servirati pečene filee bakalara, sve zajedno zaliti maslinovim uljem i dekorirati ružmarinom.